Prihlášky na nemeckú vysokú školu môžu záujemcovia podávať do 21.9.

03.08.2012 Bratislava

Bratislava 3. augusta (TASR) - Záujemcovia o štúdium na novej Vysokej škole Goethe Uni môžu podávať prihlášky do 21. septembra. Súkromná škola, ktorej vznik vláda povolila len v júli tohto roka, bude od októbra ako jediná na Slovensku vyučovať v nemčine. Prijímačky sa následne uskutočnia 28.9. v priestoroch Fakulty chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

Vysoká škola plánuje prijať študentov do magisterského stupňa na všetky tri fakulty - medzinárodného podnikania, mediálnych a kultúrnych štúdií a na fakultu cestovného ruchu. Vyučovanie v bakalárskom stupni je zatiaľ otázne na Fakulte medzinárodného podnikania. Podľa hovorkyne školy Heleny Machánkovej sa o tejto otázke momentálne ešte rokuje.

Fakulta cestovného ruchu ponúka študijný program Cestovný ruch - kúpeľníctvo a hotelierstvo a sídliť bude v Piešťanoch. Na Fakulte mediálnych a kultúrnych štúdií možno študovať Mediálnu a marketingovú komunikáciu a na Fakulte medzinárodného podnikania zas program Podnik vo svetovom hospodárstve.

Študenti za podanie prihlášky neplatia. Ak ich však na školu príjmu, za semester v bakalárskom štúdiu si zaplatia 1100 eur a semester v magisterskom 1300 eur. Škola na svojom webe informuje, že prijímacia skúška bude pozostávať z ústnej skúšky zameranej na preverenie všeobecných poznatkov z oblasti podľa študijného zamerania a motivačného rozhovoru.

Minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) sa vznik Vysokej školy Goethe uni rozhodol podpodriť napriek tomu, že je proti vzniku nových súkromných škôl. Odôvodňoval to naviazanosťou tejto školy na vysokú školu v Nemecku. Podľa hovorkyne Machánkovej Vysoká škola Goethe Uni nadviazala prvé kontakty s frankfurtskou Goethe Universität. "Spolupráca sa bude ďalej rozvíjať," dodala.
 

Vyberte región